skip to Main Content

A Green Finance Broker AG a Green Finance Capital AG leányvállalataként a management, az ügyvitel és a tanácsadás területén nyújt szolgáltatásokat. Ide tartozik elsősorban mindenfajta árukereskedelemi tevékenység, ezen belül javarészt a szolárárammal történő megújuló energiatermeléshez kapcsolódó komponenseké.

Kompakt napelem lexikon:

A NAP MINT ENERGIAHORDOZÓ

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

A NAP MINT ENERGIAHORDOZÓ

A nap globális sugárzás formájában jelenik meg, behatol az atmoszférába, és hihetetlen, 1.000-1.400 watt per négyzetméter energiasűrűséggel éri el a földfelszínt.

Az ultraviola sugárzásból származó, napi szinten 1,5 millió megawattórát meghaladó fényből a világ tényleges éves energiaszükségleténél 23.000-szer több energiát lehetne nyerni.

Ingyenes energia, melyet ki kell aknáznunk.

MIÉRT A NAPELEM /FOTOELEKTROMOSSÁG/? MIÉRT MOST?

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

MIÉRT A NAPELEM /FOTOELEKTROMOSSÁG/? MIÉRT MOST?

A napelemekkel termelt áram egészséges, kíméli a környezetet, tehermentesíti a pénztárcánkat és hosszú távon megtérül. A légszennyezettség és az elektroszmog radikális növekedést mutatott az elmúlt 60 évben. 2016-ban mintegy 25%-kal magasabb volt a károsanyag-kibocsátás, mint 1950 körül.

Ennek súlyos következményei már jelenleg is tapasztalhatóak. A globális felmelegedés mértéke folyamatosan nő – ez egy olyan tény, mely már Ausztriát is érezhetően érinti. A fosszilis tüzelőanyag-készletek kimerültek, 2019-től szerepelnek a tervek között a vonatkozó áramreformok, áremelkedésekre számíthatunk.
Tehát van értelme pénzt fektetni a házon belüli energiaellátásba. Ön így minimalizálja a hálózati szolgáltatóktól való függését és megteszi az első lépést az önellátás felé. Az önállóan, egy napelem rendszerrel megtermelt áram költségmentesen áll rendelkezésre, tehát semmilyen mértékben nem vagyunk kitéve az áringadozásoknak.

A leginnovatívabb technológiáknak köszönhetően a melegvíz-előállító komponensek és a szoláráram-tárolók segítségével ma már lehetőségünk van arra, hogy saját áramszükségletünk java részét egy házon belüli berendezéssel fedezzük.

Sokáig költségesnek számított egy napelem rendszer beszerzése, azonban a magas minőségű, nagy hozamoz biztosító és ennélfogva rentábilis napelem rendszerek ára az elmúlt években 65%-kal csökkent.

Ma átlagosan 1.400 eurót fizetünk egy kW peak teljesítményért. Egy berendezés megtérülési ideje – tehát az az időtartam, ami ahhoz szükséges, hogy a megtakarított áramköltség a beszerzési költségeket fedezni tudja – mára megfelelő PV-berendezésekkel már 6 évre minimalizálható.

Ettől válik a napelem rendszer a háztartások számára is vonzó, érdekes és elérhető lehetőséggé.

FENNTARTHATÓ, TUDATOS, KÁROSANYAGMENTES

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

FENNTARTHATÓ, TUDATOS, KÁROSANYAGMENTES

A Green Finance figyelmének középpontjában a fenntartható és tudatosan kiválasztott értékek állnak. A tiszta környezet életminőséget jelent, elődleges, kulcsfontosságú témánk az egészséges tudat.

A napelem rendszerek a napenergia károsanyagmentes termelését biztosítják. Ausztriában magas a napsütéses órák száma, sok a zöldterület és természetes ásványkincsekben is gazdag – ezeket meg kell őriznünk.

A légszennyezés és az elektroszmog elkerülésével minden egyes napelem rendszer tulajdonos és ökoáram-felhasználó értékes hozzájárulást nyújthat Ausztria zöld szépségének megőrzéséhez.

MI A NAPELEM /FOTOELEKTROMOSSÁG/?

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

MI A NAPELEM /FOTOELEKTROMOSSÁG/?

A fotoelektromos hatást 1893-ban fedezték fel, és 1905-ben Albert Einstein értelmezte igazán. A fénysugarak által gerjesztett részecskemozgásról van szó – a fotonok és az anyag kölcsönhatásáról. Ennek az átalakulásnak a során elektromos energiává alakítják a fényt és így áramot termelnek.

A napelem modulok segítségével válik lehetővé ennek az energiának a használata és a háztartásunk hatékony, fenntartható módon és tiszta energiával történő ellátása. Bolygónk egyik legtermészetesebb és leginkább kimeríthetetlen energiaforrásának fogyasztói lehetünk: a napé.

Sikerül több részterületen is profitálnunk ennek az erőforrásnak a kiaknázásából. Egy napelem rendszerrel az energianyerés ésszerű és környezetbarát változatát választjuk. Hosszú távon költségeket takarítunk meg és függetlenebbé válunk a különböző hálózati szolgáltatók áramtarifáinál tapasztalható áringadozásoktól és árpolitikai változásoktól.

A FOTELEKTROMOS FOLYAMAT

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

A FOTELEKTROMOS FOLYAMAT

Rövid magyarázat: az elektronok – kis, elektromos töltésű részecskék – vándorlása során egy a fény és a hő által beindított folyamat jön létre.

A modulokban található szilícium elem elnyeli a fotonokat a fénysugárzásból és elraktározza azokat.

Az eljárás során energia jön létre, amely egyenáramként használható, és az otthoni hálózatába betáplálható.

Ausztriában váltóáramot használnak – így a háztartási berendezéseket, mint a tűzhelyt, a mosógépet vagy akár a szórakoztató elektronikai berendezéseket váltakozó árammal látják el és működtetik.

Itt az áramszabályozó szerepét egy inverter tölti be – a kinyert egyenáramot háztartási felhasználásra alkalmas váltóárammá alakítja, és azzal a házban lévő valamennyi készüléket ellátja.

Fotovoltaikus modulok és Építkezés

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

Fotovoltaikus modulok és Építkezés

A szolárcellák főként a gyakorlatilag kimeríthetetlen nyersanyagból, szilíciumból állnak. Szilíciumot például a földkéregben találunk, különösen nagy mennyiségben fordul elő ez a kémiai elem a homokban.

Széles abszorpciós spektrummal rendelkezik, és elnyeli a fényt. A félvezetők egy végtelen körforgásban elektronokat szabadítanak fel a fénysugárzásból. A vezetési- vegyértéksávban elektroncsere zajlik.

A mozgás körforgása teszi lehetővé az energia véges mértékű kinyerését.
A szilícium egy nagyon robusztus kémiai elem, hosszú távú és biztos energianyerést tesz lehetővé.

Egy modul alatt több szolárcella összekapcsolását értjük. 60 szolárcella tesz ki egy modult, melynek a leggyakoribb szokásos beépítési mérete 1.65 négyzetméter. Minden cella négyzet alakú, 15,6 x 15,6 centiméteres.

Leggyakrabban polikristályos modulokat építenek be, mert ár- /értékarányban a leghatékonyabb sávszélességet nyújtják.

MODUL FELÉPÍTÉSE

A szolár modulokat műanyagba öntik. Egy könnyű alumíniumkeret szolgálja a modulok külső tényezők elleni védelmét, mely a modul többrétegű belső szerkezetét biztonságosan körbefogja.

Annak érdekében, hogy a kollektort megóvják az időjárás káros hatásaitól, a kereten belül található még egy további tedlar vagy poliészter réteg. Ez a felépítés biztosítja az összetett belső szerkezet lehető legjobb rögzítését és a sérülések kizárását, ill. minimalizálását.

A legbelső magban, műanyagba ágyazva található a szilícium, mely forrasztófülekhez csatlakozik. Ez a modul legfontosabb része, az energianyerés teljes folyamata az itt elhelyezett mono- és polikristályos cellákban zajlik.

Ezt az érzékeny modulréteget egy további, finomcsiszolású plexi-biztonsági üveg veszi körül. Ez nemcsak a modul stabilitását biztosítja, hanem, szintén óv a szennyeződésektől is.

Az Ön napelem rendszerének tervezéséről

Az Ön tetőzetének megfelelően alakítjuk ki a tökéletes elhelyezést és tájolást, ezen felül kiválasztjuk az Ön számára optimális modulokat és kapcsolókat. Így Ön a kompetenciánk segítségével a maximális energiát nyerheti ki, és a napelem rendszere hamar megtérül. Zöld pénzügyi vállalatként természetesen minden dokumentumot is előkészítünk Önnek, és minden részletre kiterjedően tájékoztatjuk az adózási helyzetről valamint a támogatásokról.

Ön kényelmesen hátradőlhet és megbízható partnerétől kész – részletes gazdaságossági és hozamszámításokat tartalmazó – koncepciót valamint tetőbeépítési terveket, finanszírozási példákat, és kérésre finanszírozási támogatást is kap.

Mi is a napenergiát választottuk a bécsi központunkban!
DJI_0005-image
GF-Energie-image4
Érdeklődjön most